//Amerikaanse banken bemoeilijken aanschaf Bitcoin

Amerikaanse banken bemoeilijken aanschaf Bitcoin

In de afgelopen weken verschenen er steeds meer berichten over de regulering van de handel in Bitcoins. Verschillende overheden, met name in Azië en Europa, zouden de handel verder willen reguleren om onder meer het witwassen van crimineel geld tegen te gaan. Ook zouden burgers op deze manier beter beschermd kunnen worden. Ook verschillende Amerikaanse banken hebben zich in de strijd tegen de handel in Bitcoin gemengd. Zo bemoeilijken onder meer JP Morgan, Citigroup en Bank of America de toegang tot cryptocurrencies. Deze banken staan hun klanten niet langer toe om cryptocurrencies met een creditcard te kopen.

Waarom worden betalingen met creditcards geblokkeerd?

Het is niet voor niets dat Amerikaanse banken het gebruik van een creditcard bij de aanschaf van cryptocurrencies weigeren. Volgens bijvoorbeeld JP Morgan kunnen klanten op deze manier beschermd worden tegen schulden. De banken geven aan dat consumenten de creditcards gebruiken om schulden te maken met geleend geld. De volatiliteit van cryptocurrencies maakt dat dit gepaard gaat met grote financiële risico’s. Iets wat voorkomen kan worden door het gebruik van creditcards tegen te gaan. De leningen die met een creditcard worden afgesloten zijn erg duur. De rente die een consument voor dergelijke leningen betaalt, is veel hoger dan voor andere leningen bij een bank.

Cryptocurrencies kopen via de bank

De Amerikaanse banken hebben het kopen van cryptocurrencies niet onmogelijk gemaakt met deze maatregel. Het is nog steeds mogelijk om Bitcoins te kopen in Amerika. Ten eerste via een Amerikaanse bankrekening. Ten tweede via een online betaaldienst als Paypal. Met deze Bitcoins kun je vervolgens op exchanges in andere cryptocurrencies handelen. Bekende exchanges zijn onder meer Binance en Bittrex. Dit neemt logischerwijs niet weg, dat er nog steeds een groot risico aan de handel in cryptocurrencies zit. Niet voor niets wordt sterk aangeraden om alleen te beleggen met geld wat je kunt missen.

De Bitcoin koers en daarmee de koers van cryptocurrencies daalde in de afgelopen dagen steeds verder. Zo zakte Ethereum bijvoorbeeld 20% in de afgelopen 24 uur. Inmiddels is de Bitcoin koers tot onder de 7.000 dollar gedaald. Op internet wordt druk gespeculeerd over de toekomst van de grootste cryptocurrency.