//Bitcoin voor het eerst sinds november onder de $9.000

Bitcoin voor het eerst sinds november onder de $9.000

Na een periode van stijgen, werd begin januari 2018 de daling ingezet in de Bitcoin koers. Waar men in eerste instantie dacht dat deze Bitcoin koers niet onder de 15.000 dollar uit zou komen, bleek de werkelijkheid toch anders te zijn. Halverwege januari was de koers van de belangrijkste cryptocurrency al gehalveerd, gevolgd door een periode van kwakkelen. Korte stijgingen werden opgevolgd door korte dalingen, waardoor de Bitcoin koers enige tijd rond het punt van 10.000 dollar bleef hangen.

Inmiddels, begin februari, is de Bitcoin koers tot onder de 9.000 dollar gedaald op verschillende exchanges. Het is voor het eerst sinds november vorig jaar, dat de koers van deze cryptocurrency tot dit prijslevel komt. Oorzaak van deze nieuwe daling zijn de geruchten over het verbannen van cryptocurrencies in India.

Ook India wil Bitcoin en cryptocurrencies verbannen

De afgelopen maand stond bol van de politici die Bitcoin dreigden te verbannen. Onder meer China en Zuid-Korea traden steeds nadrukkelijker op de voorgrond. Ook in Europa, een relatief kleine speler in deze markt, wordt de vraag naar een regulering van de markt groter. Onder meer de Nederlandse Minister van Financiƫn zou onderzoeken of de handel in Bitcoins verbannen moet en kan worden. Deze geruchten werden echter al snel te niet gedaan, toen bleek dat het hier alleen om futures en derivaten van Bitcoins ging.

De nieuwste dip in de Bitcoin koers wordt niet veroorzaakt door de geruchten uit Nederland en Europa. India is in dit geval de boosdoener! Politici in India zouden erop aandringen dat de handel in Bitcoins moet worden platgelegd.

Veel geruchten, weinig zekerheid

Tot nu toe zijn de nieuwsberichten over het verbannen van de handel in Bitcoins enkel nog geruchten. Dit maakt dat de Bitcoin koers des te volatieler wordt. Enigszins versterkt door de aflopende futures voor deze cryptocurrency. Het is de vraag of en in welke mate men de handel in Bitcoins plat kan leggen. Duidelijk is in ieder geval wel, dat politici zoeken naar mogelijkheden tot het reguleren hiervan. Enige regulering in een markt als die van cryptocurrencies zou echter niet direct negatief hoeven te zijn.