//Bitcoin opnieuw onder de 10.000 dollar gezakt

Bitcoin opnieuw onder de 10.000 dollar gezakt

Na het rappe herstel van de vorige daling in de Bitcoin koers, is deze cryptocurrency vandaag opnieuw gedaald. De waarde van de tot op heden grootste digitale valuta daalde tot een bedrag van circa 10.000 dollar, waarna deze opnieuw steeg. Onverwachts komt de daling van de Bitcoin koers zeker niet. Na de vorige daling steeg de Bitcoin koers dermate snel tot zijn oude niveau, dat er geen of heel weinig support werd opgebouwd. Een nieuwe daling lag zodoende al op de loer! Deze nieuwe daling werd versterkt door nieuws uit verschillende landen, dat men een eind wil maken aan de handel in cryptocurrencies.

Wanneer we naar het patroon van de Bitcoin koers kijken, zien we verschillende “Elliott waves” verschijnen. Dit is een vorm van technische analyse, die veel door beursexperts gebruikt wordt. Als deze theorie inderdaad toepasbaar blijkt te zijn op cryptocurrencies, zouden we ons nu in de vijfde en laatste golfbeweging bevinden. Op basis van deze economische theorie zou de Bitcoin koers zodoende moeten stijgen in de komende periode.

Berichten over blokkade handel ongefundeerd

Vooralsnog zijn de berichten over een blokkade in de handel van cryptocurrencies gebaseerd op geruchten. Naast verschillende Aziatische landen, zou men ook in Europa nadenken over een regulering van deze markt. Reden van de mogelijke regulering van de handel in cryptocurrencies is de bescherming van burgers. Door de volatiliteit en benodigde technische kennis, is de kans op verlies van grote sommen relatief groot. Daarbij zouden cryptocurrencies nog steeds veel door criminelen gebruikt worden om crimineel geld weg te sluizen. Althans, dat is de mening van veel politici.

Positieve signalen uit Zuid-Korea

Eerder verschenen al geruchten dat Zuid-Korea, een van de grootste landen in de handel van cryptocurrencies, deze handel volledig wilde blokkeren. Deze geruchten blijken niet te kloppen, want inmiddels zou de Zuid-Koreaanse overheid hebben aangegeven de handel enkel te willen reguleren. Dit zou goed nieuws zijn voor de investeerders in cryptocurrencies. Het vertrek van Zuid-Koreaans beleggers uit deze markt, zou een flinke invloed hebben op de Bitcoin koers.

Concluderend, duidelijk is dat de Bitcoin koers sterk afhankelijk is van de nieuwsberichten die naar buiten worden gebracht. Negatieve berichten kunnen, afhankelijk van hun aard, voor een flinke daling in de Bitcoin koers zorgen. Na de reeks van negatieve berichten is het nu wachten op goed nieuws, wat de Bitcoin koers een nieuwe opleving kan geven.