//Relatief snel herstel Bitcoin koers

Relatief snel herstel Bitcoin koers

Na de dip van de afgelopen dagen lijkt de Bitcoin koers zich relatief snel te herstellen. Waar de waarde tot onder de 10.000 dollar zakte, is deze inmiddels teruggekeerd op een niveau van meer dan 11.500 dollar. Volledig hersteld is de markt nog zeker niet! Op 14 januari stond de Bitcoin koers nog op een waarde van ruim 14.000 dollar, waarna de daling ingezet werd. Bovenal is de stijging in de Bitcoin koers een goed teken voor de mensen die hun cryptocurrencies hebben vastgehouden in de afgelopen dip, de zogenaamde “HODL’ers”. HODL staat voor ‘hold on for dear life’ en is een veelgebruikte term binnen de handel in cryptocurrencies.

Nog geen reden tot juichen

Het is belangrijk om niet te snel te juichen na het voorzichtige herstel van de Bitcoin koers. Doordat de koers van Bitcoin binnen een paar dagen met ruim 2.000 dollar is toegenomen, is er weinig support opgebouwd. Dit betekent dat een nieuwe dip op de loer ligt! De beperkte support maakt dat de Bitcoin koers bij een volgende daling opnieuw sterk kan zakken. Iets wat minder snel zou gebeuren, als de stijging van de Bitcoin koers geleidelijk was verlopen.

Mogelijke bull trap bij stijging Bitcoin koers

Een ander gevaar wat op de loer ligt, is een zogenaamde “bull trap”. Onder een “bull trap” verstaan we een situatie, waarbij een daling wordt opgevolgd door een snelle stijging. Die snelle stijging doet lijken alsof de koers zich aan het herstellen is, waardoor het vertrouwen groeit. Mede door een beperkte support gaat dit vaak gepaard met een nieuwe tip, de val waarover men het heeft bij een “bull trap”.

Altcoins koers blijft contant tijdens dip

Opvallend aan de afgelopen dip in de Bitcoin koers, is de constantheid van de altcoins koers. De koersen van deze altcoins bleef grotendeels constant, of zakte iets in na de Bitcoin dip. Let wel, we hebben het hier over de BTC-waarde van de verschillende cryptocurrencies, die vaak uitgedrukt wordt in een x aantal “sats”, ofwel “satoshis”. Dit refereert aan de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Door de daling in de Bitcoin koers, daalde logischerwijs ook de eurowaarde van de verschillende altcoins.