//Bitcoin koers: hoe houd ik deze in de gaten?

Bitcoin koers: hoe houd ik deze in de gaten?

Wanneer je eenmaal Bitcoin gekocht hebt, wil je de prijs van Bitcoin goed in de gaten kunnen houden. Je wilt je investering immers tijdig weer kunnen verkopen! Ofwel met winst, ofwel omdat de waarde van Bitcoin sterk gedaald is en je in iets anders wilt investeren. De Bitcoin koers kun je op verschillende manieren volgen, namelijk: via een app op je mobiele telefoon of tablet, via handige websites, of via een exchange. In dit artikel beschrijven we de verschillende methodes voor het volgen van de Bitcoin koers.

Bitcoin koers volgen via een app

De meest eenvoudige manier om de Bitcoin koers te volgen, is via een app. Er zijn verschillende apps die de waarde van Bitcoin tonen in euro’s. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een app, die je helpt om je portfolio bij te houden. Een voorbeeld van zo’n app is Delta. Delta heeft een gratis en een betaalde versie voor gebruikers van toestellen met Android en iOS. Het voordeel aan de betaalde versie van Delta is de mogelijkheid om meerdere portfolio’s bij te houden. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld ook voor een partner, alvast voor je kinderen, of voor vrienden investeert in cryptocurrencies.

Een goed alternatief voor Delta is Blockfolio. Ook in Blockfolio is het mogelijk om de Bitcoin koers van je portfolio in de gaten te houden. Daarbij kun je in beide apps een “watchlist” opstellen. Met deze watchlist kun je cryptocurrency koersen in de gaten houden van de digitale coins die je in de toekomst wellicht wilt kopen. Het is zelfs mogelijk om een notificatie in te stellen! Op het moment dat de cryptocurrency koers een bepaalde waarde bereikt, zal de notificatie getoond worden.

Widget voor een iPhone instellen

Naast de apps die je eerst zal moeten openen om de Bitcoin koers te kunnen zien, zijn er ook widgets voor iPhones beschikbaar. Een goed voorbeeld van een app die zo’n widget aanbiedt, is Crypto Pro. Om deze app te kunnen gebruiken, dien je deze eerst in de App Store te kopen. De app kost je op het moment van schrijven €5,49 in de App Store. Je kunt bij deze app zelf aangeven welke cryptocurrencies je in het beginscherm van je iPhone wilt tonen.

Koers van Bitcoin op internet volgen

Wellicht wil je geen app op je mobiele telefoon installeren, om te voorkomen dat je deze bijvoorbeeld voortdurend opent. In dat geval kun je de Bitcoin koers ook via verschillende websites volgen. Een goed voorbeeld van zo’n website is Coinmarketcap.com, waar je de koersen van cryptocurrencies vindt van verschillende exchanges. Door op een cryptocurrency koers te klikken, zal er een nieuwe pagina openen met de koersen van een munt op verschillende exchanges. Het kan voorkomen dat de prijs op de ene exchange afwijkt van de prijs op andere handelsplatformen.

De huidige Bitcoin koers vind je in onderstaande afbeelding:

Per cryptocurrency kun je niet alleen de cryptocurrency koers zien, maar ook de marktkapitalisatie, het aantal munten in omloop en het maximale aantal munten wat in omloop zal komen. Dit geeft je een goede indicatie van de waarde van verschillende digitale coins. Per munt toont Coinmarketcap.com een handig grafiek, waarin je de waarde over een langere periode kunt bekijken. Zo zie je al snel of Bitcoin kopen slim is op dit moment, of dat je beter nog even kunt wachten.

Alternatief voor Coinmarketcap.com

Naast Coinmarketcap.com zijn er verschillende andere websites waarop de Bitcoin koers wordt weergegeven. Bitcointicker.co is een goed alternatief voor Coinmarketcap.com. Ook op deze website wordt een handige grafiek getoond, evenals een overzicht van de “buy en sell walls” van Bitcoin. Deze buy en sell walls geven een indicatie van het aantal vragers en aanbieders op de markt. Het is vooralsnog niet mogelijk om de cryptocurrency koers van andere digitale munten te bekijken via Bitcointicker.co. Het is op Bitcointicker.co wel mogelijk om de Bitcoin koers in euro’s te bekijken.

Cryptocurrency koers op exchanges bekijken

Een derde mogelijkheid om de Bitcoin koers of cryptocurrency koers te volgen, is door gebruik te maken van een exchange. Kijk hierbij naar het handelspaar BTC-USDT, waarbij USDT voor de cryptocurrency Tether staat. Deze cryptocurrency heeft altijd dezelfde waarde van $1. Dit maakt het mogelijk om je Bitcoin tijdelijk om te zetten naar dollars, zonder dit geld direct naar je bankrekening over te moeten laten maken.

Tether geeft je een goede indicatie van de prijs waartegen je Bitcoin kunt kopen. Houd er wel rekening mee, dat deze Bitcoin koers in dollars is uitgedrukt en niet in euro’s. Litebit.eu is een website waarop je de Bitcoin koers in euro’s vindt. Hierbij geldt dat Litebit.eu bovenop de Bitcoin koers in euro’s een extra fee rekent voor de administratieve handelingen die moeten worden uitgevoerd. De prijs ligt zodoende iets hoger dan de prijs die je op andere exchanges zal betalen.