//Altcoins koers bekijken: waar doe ik dit?
Altcoins koers

Altcoins koers bekijken: waar doe ik dit?

Wanneer het je gelukt is om cryptocurrencies te kopen, wil je de koers van altcoins in de gaten kunnen houden. De koers van altcoins kun je op verschillende manieren volgen: via een app op je mobiele telefoon, via een website, of via een exchange. In dit artikel worden de drie manieren om de altcoins koers in de gaten te houden beschreven.

Altcoins koers bekijken via een app

Veel mensen maken gebruik van een app op hun mobiele telefoon of tablet om de altcoins koers in de gaten te kunnen houden. De meest bekende app van dit moment is Delta, die zowel voor Android, als voor iOS wordt aangeboden. Je kunt de app gratis downloaden en direct gebruiken om je verandering in de waarde van je portfolio te kunnen volgen. Naast de gratis versie van Delta, kun je ook een betaalde versie aanschaffen. Deze betaalde versie van Delta biedt je onder meer de mogelijkheid om meerdere portfolio’s bij te houden. Dit is handig als je bijvoorbeeld ook voor je partner in cryptocurrencies belegt.

In Delta kun je de verschillende transacties die je uitgevoerd hebt, stuk voor stuk toevoegen. Het is belangrijk om hierbij de juiste prijs en aankoopdatum aan te geven, zodat je heel nauwkeurig kunt volgen wat je winst of verlies is over je portfolio. Het is bij iedere transactie mogelijk om aan te geven op welke exchange je de digitale coins gekocht hebt.

Blockfolio als alternatief voor Delta

Naast Delta bestaan er verschillende andere apps die je kunt gebruiken om je altcoins koers in de gaten te houden. Een voorbeeld van zo’n app is Blockfolio! Ten tijde van de sterke groei in de vraag naar cryptocurrencies eind 2017 bleek deze app veel minder stabiel te zijn dan Delta. Dit maakt dat een groot deel van de investeerders in cryptocurrencies is overgestapt naar Delta. De werking van Blockfolio is hetzelfde als die van Delta! Een belangrijk verschil is dat Blockfolio momenteel nog geen optie biedt om meerdere portfolio’s bij te houden.

Cryptocurrency koers bekijken op internet

Een tweede mogelijkheid die je hebt om je cryptocurrency koers bij te houden, is via het internet. Er zijn verschillende websites waarop de koersen van cryptocurrencies gedeeld worden. De meest bekende website is Coinmarketcap.com, waar de koers van de grootste exchange getoond wordt. Het gemiddelde van deze losse koersen vind je op de homepage van Coinmarketcap.com. Een voorbeeld van de koers van Bitcoin op Coinmarketcap.com vind je hieronder:

 

Altcoins koersen staan heel overzichtelijk op deze website beschreven. Daarbij beschikt de website over een handige zoekfunctée, waarmee je iedere gewenste munt snel gevonden hebt. Naast de huidige koers van altcoins vind je hier ook wat de marktkapitalisatie van een munt is, hoeveel munten er in omloop zijn en hoeveel digitale coins er maximaal op de markt zullen worden gebracht. Dit geeft je de mogelijkheid om een goede inschatting te maken van de waarde van een munt.

Tip: door op een altcoin koers te klikken kun je de koers op verschillende exchanges bekijken. Naast de prijs per exchange, vind je hier ook het volume op deze exchanges. Des te hoger het volume is, des te makkelijker zal het ook worden om de digitale munten hier te kopen of te verkopen. Het volume geeft een indicatie van het aantal vragers en aanbieders op een exchange.

Verder kun je in een oogopslag de real-time koersen bekijken van de Bitcoin, Ripple , Ehereum en de Bitcoin Cash op de website https://www.cryptowaardelive.nl/

Koers van altcoins volgen via een exchange

Tot slot is het mogelijk om de altcoins koers te volgen via een exchange. Door een exchange als Binance of Bitonic te bezoeken, kun je heel snel zien wat de prijs voor een bepaalde altcoin is. Houd er rekening mee dat de prijzen op exchanges worden aangegeven in BTC-waarde of in het aantal dollars. Je zal deze waarde zelf naar euro’s om moeten zetten.

Je kunt ook naar Litebit.eu gaan om de koersen van cryptocurrencies te volgen. Houd er hierbij rekening mee dat Litebit.eu lang niet alle cryptocurrencies aanbiedt. Het kan dus voorkomen dat de digitale munt waarvan je de waarde zoekt, niet op deze website te vinden is. Daarbij rekent Litebit.eu een bepaalde fee bovenop de prijs van altcoins. Dit betekent dat de altcoins koers nooit helemaal klopt ten opzichte van de prijs die je op een exchange betaalt.