//Bitcoin kopen: wat is de snelste manier?

Bitcoin kopen: wat is de snelste manier?

Bitcoins kopen kan op verschillende manieren in Nederland en België. In dit artikel zetten we deze methodes voor je op een rijtje, samen met hun voor- en nadelen. Met de gekochte Bitcoins kun je vervolgens in andere cryptocurrencies, de altcoins, investeren. Houd er rekening mee dat het sterk van de drukte op de blockchain achter Bitcoin afhankelijk is, hoe snel de transactie verwerkt wordt. Soms zal Bitcoins kopen een paar uur duren, in andere gevallen zullen je Bitcoins binnen een uur aan je wallet zijn toegevoegd.

Er zijn twee manieren die we onderscheiden: rechtstreeks via een exchange, of via een handelaar als Bitonic en BTCdirect.

Bitcoin kopen via een exchange

Er zijn verschillende exchanges waarop je Bitcoins met dollars of euro’s kunt kopen. Een voorbeeld van zo’n exchange is Kraken of Coinbase, waar je naast Bitcoins ook andere munten met dollars kunt kopen. Het fijne aan deze manier van Bitcoins kopen is de mogelijkheid om direct met de Bitcoins te handelen. Doordat het hier om internationale websites gaat zal het even duren, alvorens de Bitcoins op je account verschijnen.

Voor Nederlanders is Litebit.eu een goed alternatief. Litebit.eu biedt de mogelijkheid om Bitcoins direct met iDeal te bestellen en aan je wallet op de website toe te voegen. Houd er rekening mee dat Litebit.eu geen echte exchange is. Zo is het niet mogelijk om met Bitcoins te handelen, maar zal je de Bitcoins eerst om moeten zetten naar credits. Met deze credits kun je vervolgens andere cryptocurrencies bestellen op de website.

Via een handelskantoor Bitcoins kopen

Een andere manier om Bitcoins te kopen, is door gebruik te maken van een handelskantoor als Bitonic en BTCdirect. Beide websites zijn van een Nederlandse organisatie en bieden de mogelijkheid om Bitcoins over te schrijven naar exchanges. Het is niet mogelijk om via deze websites in andere cryptocurrencies te handelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je gekochte Bitcoins via Bitonic of BTCdirect naar je account op Binance, Bittrex, of andere exchanges over te laten schrijven.

De voorraad bij deze handelskantoren is normaliter groter dan bij bijvoorbeeld Litebit.eu. Ook de prijzen kunnen onderling verschillen. Zoals reeds beschreven is het afhankelijk van de drukte op de blockchain van Bitcoin, hoelang het duurt voordat de Bitcoins aan je wallet worden toegevoegd.

Pas op: hoewel Bitcoins kopen ontzettend rendabel, leuk en spannend kan zijn, is dit niet zonder risico. Investeer zodoende nooit meer, dan je kunt missen!