//Altcoins kopen: hoe werkt dit?

Altcoins kopen: hoe werkt dit?

Altcoins kopen is net iets lastiger dan het kopen van Bitcoins. In de afgelopen jaren zijn mensen steeds meer in cryptocurrencies naast Bitcoin gaan investeren. De kans dat Bitcoin immers exponentieel groeit in de komende jaren is relatief klein, door de explosieve groei uit de afgelopen tijd. Dat is niet de enige reden dat de kans op een sterke groei van Bitcoin klein is. Denk ook aan het feit dat Bitcoin z’n gebreken heeft! Zo kost het ontzettend veel stroom om het netwerk van Bitcoins te onderhouden, wordt het steeds minder rendabel om deze munt te minen, enzovoorts. Andere cryptocurrencies spelen slim in op de gebreken van Bitcoin, door deze gebreken weg te nemen in het project achter hun eigen digitale valuta.

In dit artikel vertellen we je meer over altcoins kopen. Waar kun je altcoins kopen? Hoe kun je Bitcoin omzetten naar altcoins? Enzovoorts.

Altcoins kopen via iDeal

Een van de manieren om aan cryptocurrencies te komen, is door altcoins te kopen via iDeal. In Nederland kan dit via een aanbieder als Litebit.eu. Litebit.eu is een sterk groeiend bedrijf, die steeds meer cryptocurrencies aanbiedt. Houd er rekening mee dat Litebit.eu geen exchange is zoals Bittrex en Binance dat zijn. Je kunt bij Litebit.eu namelijk geen altcoins kopen met Bitcoin. Een nadeel aan Litebit.eu is het feit dat deze website niet altijd voldoende voorraad heeft, omdat zij hiervoor afhankelijk zijn van andere partijen. Zeker wanneer de populariteit van bepaalde cryptocurrencies toeneemt, is het aanbod van Litebit.eu vaak beperkt.

Zeker voor beginnende investeerders is Litebit.eu een goede website om in de markt met cryptocurrencies in te stappen. Zij hoeven niet eerst Bitcoins te kopen, om direct te investeren in hun favoriete altcoins.

Via Bitcoin altcoins kopen

Een alternatief voor altcoins kopen via iDeal, is de mogelijkheid om cryptocurrencies via Bitcoins te kopen. Bitcoins kopen kan onder meer via Bitonic en BTCdirect, waarbij deze organisaties je Bitcoin naar je wallet op een exchange overmaken. Eenmaal aangekomen op je wallet binnen deze exchange, kun je direct altcoins kopen. De werking van zo’n exchange komt overeen met die van een beurs als de AEX. Bittrex en Binance brengen vraag en aanbod samen, waarbij de prijs door de markt bepaald wordt. Je kunt hier een kooporder plaatsen om de digitale munten tegen een bepaalde prijs te kopen. Als de prijs tot dit punt zakt, zal de kooporder automatisch uitgevoerd worden.

De altcoins die je op deze manier gekocht hebt, worden aan je wallet op de exchange toegevoegd. Het is onverstandig om de cryptocurrencies voor een langere tijd in je wallet op een exchange te laten staan. In het verleden is het meer dan eens gebeurd, dat de organisatie achter zo’n exchange plotseling verdween. Leden van deze exchanges verloren op die manier hun geld!

Let op: in cryptocurrencies investeren kan leuk en spannend zijn. Houd er echter rekening mee, dat je ook veel geld kunt verliezen. Investeer zodoende nooit meer dan je kunt missen.